ФК „Тополчани“

ФК „Младост“, Тополчани

ФК „Младост“, Тополчани е формиран по иницијатива на Раде Спасески, Пецо Дамјаноски, Владо Богданоски и Љубе Спасески.

Клубот е формиран во 1949 година, а првото име на клубот е ФК „Пролетер“.

1 коментар

  • Филип May 1, 2017

    денес клубот се вика само Тополчани.

    Respond

Коментирај