1978: ФК „Македонија“, Врбјани

ФК „Македонија“, Врбјани

ФК „Македонија“, Врбјани e формиран по иницијатива на Трајче Станкоски, Пецо Јошески, Киро Попоски и Живко Наумоски. Најпрво, клубот се натпреварувал во Општинската Б лига.

Во 1989 година клубот се пласирал во Југозападниот фудбалски регион. Во таа година клубот бил раководен од Данчо Цветкоски, Атанас Димов и Диме Синтелоно. Но, поради финансиски проблеми, во 1991 година клубот повторно се вратил во Општинската лига.

Во 2015 година клубот го сменува името во ФК „Врбјани 2015“.

Фотографиите се преземени од facebook профилот ФК “МАКЕДОНИЈА” – ВРБЈАНИ.

Нема Коментари

Коментирај