ФК „Клепач“

ФК „Клепач“

ФК „Клепач“ е формиран во 1956 година, најпрво под името ФК „Гоце Делчев“ и веднаш почнал со натпревари во општинската лига. Главен иницијатор за формирање на клубот бил Петре Палашоски. Клубот успешно се натпреварувал до 1970 година, кога помладата генерација почнала да игра предводена од Гончо Тоскоски, а Киро Мирчески – Џонсоно бил во функција на секретар на клубот.

Во 2013 година клубот е преригистриран под името ФК „Клепач – 2013“ и оттогаш континуирано се натпреварува во општинските лиги.

Нема Коментари

Коментирај