ФК „Динамо“, Мажучиште

ФК „Динамо“, Мажучиште

ФК „Динамо“, Мажучиште е формиран во 1977/78 година. Главни иницијатори за формирање на клубот се Киро Димитриоски-Кашето, Методија Богоевски-Кавказо, Мице Наумоски, Боге Наумчески, Милан Наумоски-Попо, Стојан Спиркоски, Орде Дамески-Манѕеро… Прв претседател на клубот бил Киро Мирчески-Коската. Веќе првата сезона, по само една година играње во најнизок ранг, се пласирале во Општинската квалитетна лига.

Во 1987 година клубот привремено згаснал, поради заминување на поголемиот дел од играчите во тогашната ЈНА. Во 1988 година повторно почнуваат со натпревари. Го совладуваат ФК „Рибари“ од Бело Поле и успешно ги минуваат квалификациите.

Во 2002 година клубот играл и квалификации за влез во Трета лига – Југ.

Нема Коментари

Коментирај