1980/81: ФК „Боротино“

ФК „Боротино“

ФК „Боротино“ е формиран во 1980 година по името ФК „Блато“, а по заслуга на членовите на младинскиот актив – Гоце Секулоски, Јане Шестакоски, Сашо Јанчески, Најдо Стризлоски и Робе Кондоски. Во 1985 година, клубот го добил сегашново име – ФК „Боротино“.

Клубот со години успешно се натпреварува во општинските лиги. ФК „Боротино“ е еден од ретките нисколигаши, кој има одлична организација, соблекувални и изградено игралиште, кое е заградено од сите страни.

Нема Коментари

Коментирај