Дописна картичка, 2 јули 1928 година (Предна)

Дописна картичка, 2 јули 1928 година

Вршац, 2 јули 1928 година
Господину
Сотиру Спасевићу
Далматинска 33
Прилеп

(Јужна Србија)

Сотка!

Еве сум во Вршац, во царството на „Морсој“, демек знајш шо сакам да кажам.
Со мене е и Драган Саратиновић (Ни беше у пратњи, управо се најдовне во Београд, та ајде дојде со нас да се прошета, оти во Београд многу ни се најде).
Јас стално се „шпацирам“.
Утре одам пак во Београд да ги земам стварите, оти овде дојдовне така само на прошетка и да видиме еден санаториум.
Није се растанавне во Скопје чудновато.
Многу ми је мака оти го немам апарато.
Драган многу жала оти овде во хотелот не ни се погоди убав „zimmermädchen“ (Собарка)

(Никола)
Драги Сотирче

Еве и јас да ти се јавам и да те поздравам из градо (Да има нешто)…

Нема Коментари

Коментирај