Дописна картичка, 1 март 1930 година (Предна страна)

Дописна картичка, 1 март 1930 година

Загреб, 1 март 1930 година
Господину
Сотиру Спасевићу
Студент фармације
ул. Далматинска 33
Прилеп
Вардарска Бановина

Драги Сотка

Денес се научив од Бориса, да Кочо можи да се запиши во вторио семестар, али ако му је првио семестар во Белград потврден.
Во случај да се запиши тој тука, тогај мојт на крајо на вторијо семестар да држи колоквиум од предметите што се учат во првио семестар, а на есен ке колоквира за предметите на вторио семестар.

Ко се решил Кочо да ја трати архитектурата, така ми изгледа.
Та поарно нека дојди тука за да се нај добро обавести, така и Борче вели.

Другарски поздрав од Коста.

Нема Коментари

Коментирај