Црква „Вознесение Христово“, село Полчиште.

Црква „Вознесение Христово“, село Полчиште

Црква „Вознесение Христово“, село Полчиште

Црквата „Вознесение Христово“ во село Полчиште е еднокорабна градба, со рамен таван и полукружна апсида на источната страна. Подигната е во втората половина на XIX век, а фрескописот датира од 1882 година. На западната страна има галерија на кат.

Нема Коментари

Коментирај