Црква „Свети Теодор Тирон“ во Кривогаштани.

Црква „Свети Теодор Тирон“, село Кривогаштани

Црква „Свети Теодор Тирон“ во Кривогаштани

Црквата „Свети Теодор Тирон“ во Кривогаштани е еднокорабна засводена градба. Изградена е во 1936 година, а осветена на 9 март 1968 година од епископот Преспанско-битолски Климент.

Нема Коментари

Коментирај