Црква „Свети Никола“, село Беловодица

Црква „Свети Никола“, село Беловодица

Црква „Свети Никола“, село Беловодица

Црквата „Свети Никола“ во село Беловодица е трикорабна градба со полукружна апсида на источната страна, кој однадвор е расчленета со пет слепи ниши, а има и галерија на кат на западната страна.

Подигната и живописана е во 1885 година.

Нема Коментари

Коментирај