Црква „Свети Константин и Елена“, типска населба.

Црква „Свети Константин и Елена“

Црквата „Свети Константин и Елена“ се наоѓа во типската населба. Осветувањето на темелите за изградба на овој храм се изврши на 24 април 2012 година. На самиот празник, во 2013 година се изврши чинот на Малото осветување.

Црквата е со димензии 10х7 метри.Во 2014 година поставен е мермерниот иконостас со димензии 6х3 метри.

Нема Коментари

Коментирај