Црква „Свети Георгиј“, село Слепче

Црква „Свети Георгиј“, село Слепче

Црква „Свети Георгиј“, село Слепче

Црквата „Свети Георгиј“ во село Слепче претставува мала, еднокорабна градба, со полукружна апсида на источната страна. Подигната и живописана е во XVII-XVIII век, а обновена е во XIX век.

Нема Коментари

Коментирај