Црква „Свети Атанасиј“, село Ракле.

Црква „Свети Атанасиј“, село Ракле

Црква „Свети Атанасиј“, село Ракле

Црквата „Свети Атанасиј“ во село Ракле е трикорабна градба, со полукружна апсида на источната страна. Подигната е во средината на 19 век, а живописана во 1864 година. На западната страна има галерија на кат.

1 коментар

  • Zivko Aceski August 22, 2015

    Roden vo Rakle 1957 God.

    Respond

Коментирај