Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин.

Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин

Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин

Црквата „Свети Атанасиј“ во село Никодин е еднокорабна градба, полукружно засведена, со полукружна апсида на источната страна, која однадвор е оживеана со четири слепи ниши. Подигната е во 1935 година врз темели од постара црква, а живописана е во 1943 година.

Нема Коментари

Коментирај