Црква „Света Троица“, село Подвис.

Црква „Света Троица“, село Подвис

Црква „Света Троица“, село Подвис

Црквата „Света Троица“ во Подвис е еднокорабна градба, со полукружна апсида на источната страна. Изградена е во 1924 година, врз темелите на постара црква, а преосветена е во 1999 година.

Нема Коментари

Коментирај