Црква „Света Троица“, село Десово

Црква „Света Троица“, село Десово

Црква „Света Троица“, село Десово

Црквата „Света Троица“ во село Десово претставува еднокорабна градба, со полукружна апсида на источната страна. Подигната е во почетокот на ХХ век.

Нема Коментари

Коментирај