Црква „Света Петка“, село Ново Лагово

Црква „Света Петка“, село Ново Лагово

Црква „Света Петка“, село Ново Лагово

Црквата „Света Петка“ во село Ново Лагово е еднокорабна градба, со централна купола и со полукружна апсида на источната страна. Градбата е започната со поставувањето на темелите во 2001 година. Црквата сеуште не е осветена.

Нема Коментари

Коментирај