1907: Илустрирана картичка испратена до Георги Иванов од  Прилеп

Илустрирани картички, честитки

Илустрирани картички… Собирањето честитки, разгледници, картички и сл. се нарекува „филокартија“ (Philokartie, Filokartie) или „делтиологија“ (Deltiology) и е трето најраспространето колекционерско хоби, по филателијата и нумизматиката. Во овој албум се претставени илустрираните картички, кои се испратени од Прилепчани и нивните семејства и се дел од приватните колекции на нашите сограѓани.

Нема Коментари

Коментирај