Отон Полак... Отон Полак

Отон Полак

Повеќе
ka15-1 Карикатури

Карикатури…

Повеќе
2009 година: Ана Александровна Ремига: „Прилеп, Македония“ Ана Александровна Ремига

Ана Александровна Ремига

Повеќе
Александар Заткоски - Затко Александар Заткоски – Затко

Александар Заткоски – Затко

Повеќе
2008 година: Никола Топчиоски во своето атеље... Никола Топчиоски

Никола Топчиоски

Повеќе
Тошо Цветанов: „Јунакот, ламјата и златното јаболко“ Јунакот, ламјата и златното јаболко

„Јунакот, ламјата и златното јаболко“

Повеќе
Јован Атанасов-Прилепчанин: „Пресвета Богородица со Господ Исус Христос“ Јован Атанасов – Прилепчанин

ЈОВАН АТАНАСОВ ПРИЛЕПЧАНИН – ПОСЛЕДНИОТ ПРИЛЕПСКИ ИКОНОПИСЕЦ (1846-1908)

Повеќе
Адамче Јанев: „Цветници“, гипсен грунд врз штица. Адамче Јанев

Адамче Јанев

Повеќе
Стеван Василески: „Трилогија на една повест“ Уметничка галерија: Музеј за тутун

Уметничка галерија: Музеј за тутун

Повеќе
Живко Козар Живко Козар

Живко Козар

Повеќе