1950: Јован Ношпал како матурант Јован Ношпал

Карикатурите на Јован Ношпал

Повеќе
Петре Николоски Петре Николоски

Петре Николоски

Повеќе
Васил Костов Васил Костов

Васил Костов

Повеќе
2018: Драгомир Михајлоски – Пижа Драган Михајлоски – Пижа

Драгомир Михајлоски – Пижа

Повеќе
Станко Павлески Станко Павлески

Скулпторот Станко Павлески

Повеќе
Драган Секулиќ: „Пензија“, 1966 година Драган Секулиќ

Драган Секулиќ

Повеќе
Љупчо Илиевски Љупчо Илиевски

Љупчо Илиевски

Повеќе
Благоја Жежоски: „Дете со круша“, 1929 година Благоја Жежоски

Благоја Жежоски

Повеќе
„Краљевић Марко у песни и причи...“ Крале Марко во песна и приказна

Книгата „Крале Марко во песна и приказна“

Повеќе
Бранко Стевановиќ: „Авантурите на Крале Марко“ Авантурите на Крале Марко

Илустрации од книгата „Авантурите на Крале Марко“

Повеќе