30те години од минатиот век: Нацрт план за „модерна сушница за дуван Тип-Е“ Оригинален нацрт план за „модерна сушница за дуван Тип-Е“

Оригинален нацрт план за „Модерна сушница за дуван ТИП-Е“

Повеќе
1942: Поглед од Маркови кули кон Прилеп... Прилеп низ објективот на Херберт Лист

Прилеп низ објективот на Херберт Лист

Повеќе
Почетокот на 70-те години од минатиот век: Монополот... Тутунски комбинат

Тутунски комбинат

Повеќе
Рудолф Горник Рудолф Горник

Академик Рудолф Горник

Повеќе
Тикет од кутија со тутун од фабриката за дробен тутун „Цепелин“ на Алекса Лепавцов Прилепските цигари

Брендови на цигари и тутун со потекло од Прилеп

Повеќе
Експонати во Музејот за тутун... Прилепскиот музеј за тутун

Музејот за тутун

Повеќе