Никола Бошков - Тројачанец Никола Бошков – Тројачанец

Никола Бошков – Тројачанец

Повеќе
1941/44: Картичка со ликот на Пере Тошев изработена од браќата Манаки Пере Тошев

Пере Наумов Тошев

Повеќе
Борка Талески Борка Талески

Борка Петров Талески

Повеќе
Ѓорче Петров... Ѓорче Петров

Ѓорче Петров

Повеќе
Четата на војводата Коне Павле ... Коне Павле

Коне Павле

Повеќе
Војводата Мирче Ацев сликан во Софија... Мирче Ацев Оровчанец

Мирче Ацев Оровчанец

Повеќе