георги Пешков Георги Пешков

Георги Пешков

Повеќе
Илија Настев Илија Настев

Илија Настев

Повеќе
Петре Костов Пашата Петре Костов Пашата

Петре Костов Пашата

Повеќе
Спиро Тошев Спиро Тошев

Спиро Тошев

Повеќе
1908: Четата на Трајко Волчев Зојката сликани на Хуриетот во Битола... Трајко Волчев Зојката

Трајко Волчев Зојката

Повеќе
Киро Базеркоски - Коробов Киро Базеркоски – Коробов

Киро Базеркоски – Коробов

Повеќе
Прилепската чета на Гога Ацев... Ѓорѓи (Гога) Ацев

Ѓорѓи (Гога) Ацев – Срцето

Повеќе
Георги Василев Мончев (десно) со Тодор Александров. Георги Василев Мончев

Георги Василев Мончев

Повеќе
Тале Христов... Тале Христов

Тале Христов – Егомонт

Повеќе
Втора светска војна: Панихида за загинатите четници Никола Каранџулов

Никола Каранџулов

Повеќе