Стеван Базеркоски - Лански Стеван Базеркоски – Лански

Стеван Базеркоски – Лански

Повеќе
Илија Биолчев... Илија Биолчев

Илиja Николов Биолчев – Сципион

Повеќе
Стефанка Јосифоска, сликана како ученичка во втори клас Гимназија во Кралево, со нејзината тетка Спасија, 1938... Стефанка Јосифоска

Стефанка Јосифоска

Повеќе
Трајко Конески Трајко Конески

Трајко Конески

Повеќе
Мара Јосифоска – Ѓурѓа Мара Јосифоска – Ѓурѓа

Мара Јосифоска – Ѓурѓа

Повеќе
Бојан Биолчев Бојан Биолчев

Бојан Биолчев

Повеќе
Атанас Љутвиев Атанас Љутвиев

Атанас Љутвиев

Повеќе
4 октомври 1923: Методија Шаторов уапсен како учесник во Септемвриското востание во Бугарија Методија Шаторов – Шарло

Методија Шаторов – Шарло

Повеќе
Крсте Јанко Црвенкоски, илустрирал: академски сликар Иван Велков во 1972/73 година Крсте Црвенкоски

Крсте Црвенкоски

Повеќе
Киро Крстески - Платник Киро Крстески – Платник

Киро Крстески (Платник, Кирката)

Повеќе