Илија Николовски - Луј Илија Николовски – Луј

Илија Николовски-Луј

Повеќе
КУД „Мирче Ацев“ КУД „Мирче Ацев“

КУД „Мирче Ацев“

Повеќе
1931: Прилепска соколска музика под диригентство на капелникот Ѓорѓи Шабанче... Ѓорѓи Шабаноски – Даскалот

Ѓорѓи Шабаноски – Шабанче, Даскалот

Повеќе
Октет Прилеп Октет Прилеп

Октет Прилеп

Повеќе
Нина Спирова Нина Спирова

Нина Спирова

Повеќе
Дуетот Селимова-Желчески Селимова – Желчески

Дуетот Селимова – Желчески

Повеќе
1970: Пеце Атанасоски заедно со КУД „Мирче Ацев“ на гостување во Белгија... Пеце Атанасоски

Петре Василев Атанасоски

Повеќе
Блага Петреска Кондратенко – „Охрид Порти Отвара“; ПГП РТБ, 1978. Блага Петреска

Блага Петреска

Повеќе
КУД „Моминок“ Ора и игри

Ора и игри…

Повеќе
1910: Музичари на народен собир во манастирот „Св. Архангел Михаил“ во Варош Музичка традиција

Музичка традиција…

Повеќе