Икона на Свети Јован Крстител - кефалофорит од манастирот Трескавец Свети Јован Крстител

Свети Јован Крстител

Повеќе
Јован Атанасов-Прилепчанин: „Пресвета Богородица со Господ Исус Христос“ Јован Атанасов – Прилепчанин

ЈОВАН АТАНАСОВ ПРИЛЕПЧАНИН – ПОСЛЕДНИОТ ПРИЛЕПСКИ ИКОНОПИСЕЦ (1846-1908)

Повеќе
Адамче Јанев: „Цветници“, гипсен грунд врз штица. Адамче Јанев

Адамче Јанев

Повеќе
Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста Пресвета Богородица

Пресвета Богородица

Повеќе
Христос Спасител и Жизнодавец (1394) манастир Св. Господово преображение с.Зрзе Господ Исус Христос

Господ Исус Христос

Повеќе
Свети Апостоли Петар и Павле Свети Апостоли Петар и Павле

Свети Апостоли Петар и Павле

Повеќе
Свети Димитриј Свети Димитриј

Свети Димитриј

Повеќе
Свети великомаченик Георгиј Свети великомаченик Георгиј

Свети великомаченик Георгиј

Повеќе
Икона „Свети Архангел Михаил“, насликана во 1833 г. Свети Архангел Михаил

Свети Архангел Михаил

Повеќе
Воскреснувањето на четиридневниот Лазар Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Повеќе