Цане Илиоски - Форца

Цане Илиоски – Форца

Цане Илиоски (Александар, Форца), роден е во 1922 година во Прилеп.

Бил ученик во прилепската Гимназија. Како член на КП учествувал во НОВ, поради што одлежал затворска казна во Варна. Учествувал во нападот на село Костинци. Загинал кај селото Пласница, во судар со бугарската војска. Заедно со него загинал и Борка Медарот.

Нема Коментари

Коментирај