Бранко Конески - Мажучанец

Бранко Конески – Мажучанец

Бранко Конески – Мажучанец , вајар

Бранко Конески – Мажучанец е роден во 1935 година во село Мажучиште, Прилепско.

Студирал на Академијата за ликовни уметности во Љубљана, каде завршил и последипломски студии. Член е на ДЛУ Словенија.
Го извајал Споменикот на младоста во Љубљана. Учествувал на многу изложби во СФРЈ и странство. Има добиено и „Прешернова“ награда за скулптура во Љубљана.

Нема Коментари

Коментирај