Борис Дунимаглоски

Борис Дунимаглоски

Борис Дунимаглоски е роден во 1941 година во Годивjе, Прилепско.

Завршил училиште за применета уметност во Скопје – вајарство. Во 1967 година дипломирал на Академијата за ликовни уметности, отсек скулптура во Загреб. Извесен период работел како наставник по ликовно образование во ОУ „Кире Гаврилоски“. Се занимавал со реална и апстрактна уметност. Работел волуминозни, како и дводимензионални дела во камен, дрво и гипс.

Починал во 1980 година во Загреб.

Нема Коментари

Коментирај