Борче Тодороски

Борче Тодороски

Борче Тодороски има завршено применета уметност – отсек графика и долги години работел на изработка на дизајни за потребите на прилепската печатница, меѓу нив и на првите македонски банкноти при осамостојувањето на државата.

Во 2019 година, во Куманово, ја организирал првата изложба со портрети на 45-те американски претседатели, инспириран од нивната демократија, од Џорџ Вашингтон до Доналд Трамп, кои ги работел последните две години.

Нема Коментари

Коментирај