2013: Признанија на боксерите од БК „АС“ на јубилејниот турнир во кик-бокс „Тим Зоран“ во Срумица

Боксерски клуб „Ас“

Боксерскиот клуб „АС“ е основан од тренерот Ѓорѓи Чатлески, кој целиот животот го посветил на боречките вештини. Тој е еден од првите во Прилеп, кој го промовирал џудото, потоа кик-боксот, а денес е целосно посветен на класичниот бокс.

Чатле, како што го викаат неговите ученици, е член на „Балкан бокс промоција“, основач на „Про бокс Македонија“, а како меѓународен боксерски судија е првиот Македонец кој му судел на шампион во престижната ВБЦ верзија.

Боксерскиот клуб „АС“ е составен од членови кои се натпреваруваат и членови кои тренираат бокс рекреативно. Натпреварувачите на БК „АС“ учествувале на повеќе натпревари во боксeрската лига на Македонија и поединечните првенства на Македонија во бокс, како и на неколку профи бокс турнири во земјава и странство.

ПОСТОТ Е ВО ИЗРАБОТКА…

Нема Коментари

Коментирај