Икона „Свети Архангел Михаил“, насликана во 1833 г. Свети Архангел Михаил

Свети Архангел Михаил

Повеќе
Воскреснувањето на четиридневниот Лазар Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Повеќе
Јули 1918: Старата Чаршија... Старата чаршија

Старата Чаршија

Повеќе
Учебна 1892-1893: Дасакали при централно машко училиште во Прилеп Даскали

Даскали

Повеќе
1915: Чупе во група на бегалци од прилепските „србомански“ села, кои се повлекувале заедно со српската војска... Прилепски чупи

Прилепски чупи

Повеќе
РК „Прилеп“ - РК „Југ“ 19:9 РК „Прилеп“

РК „Прилеп“

Повеќе
Знаменце од РК „Тутунски Комбинат“ РК „Тутунски Комбинат“

РК „Тутунски Комбинат“

Повеќе
1959: Ракометната екипа на воените лица при Гарнизонот во Прилеп... Ракометната екипа на воените лица

Ракометната екипа на воените лица

Повеќе
РК „Партизан“ составен од прилепските гимназијалци, првак на градската ракометна лига, 1956 и 1957... РК „Партизан“

РК „Партизан“

Повеќе
Илија Кондов – Даскалот: „Ловење пеперутки“ Илија Кондов – Даскалот

Илија Кондов – Даскалот

Повеќе
Велебит Рендиќ: „Автопортрет“ Велебит Рендиќ

Велебит Рендиќ

Повеќе
Методи Лепавцов - Лемето Методи Лепавцов – Лемето

Методи Лепавцов – Лемето

Повеќе
Кирил Гегоски - Гегата Кирил Гегоски – Гегата

Кирил Гегоски – Гегата

Повеќе
1912: Заземањето на Прилеп Балканските војни 1912-1913

Балканските војни 1912-1913

Повеќе
Прота Павле Наумоски Прота Павле Наумоски

Протоерејот Павле Наумоски

Повеќе