Благоја Спиркоски - Џумерко Благоја Спиркоски – Џумерко

Благоја Спиркоски – Џумерко

Повеќе
9 мај 1918: „Офицерска куќа“ во Прилеп... Стара градска архитектура

Стара градска архитектура

Повеќе
1901: Гоце Делчев (Долу десно) на гости за Митровден, кај семејството Бабовци... Стои: Алекса Бабе.. Од лево на десно: Браќата Владо, Ицо и Ѓоре In Vino Veritas

Старите рекле: „Кажи ми од каде си, ќе ти кажам каков си“.

Повеќе
Семејството на Христо Димкар на прошетка во околината на Прилеп... Излетници

Излетници

Повеќе
Христо и Љуба Димкар со друштвото на прошетка... Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Повеќе
Првиот портрет на прилепско семејство од 1793 година. Семејни фотографии

Семејни фотографии

Повеќе
ДИК „Црн Бор“ ДИК „Црн Бор“

ДИК „Црн Бор“

Повеќе
Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста Пресвета Богородица

Пресвета Богородица

Повеќе
Христос Спасител и Жизнодавец (1394) манастир Св. Господово преображение с.Зрзе Господ Исус Христос

Господ Исус Христос

Повеќе
Свети Апостоли Петар и Павле Свети Апостоли Петар и Павле

Свети Апостоли Петар и Павле

Повеќе
Свети Димитриј Свети Димитриј

Свети Димитриј

Повеќе
Свети великомаченик Георгиј Свети великомаченик Георгиј

Свети великомаченик Георгиј

Повеќе