Јован Шајкар (1893-1980 Јован Шајкар (1893-1980)

Д-р Јован Шајкар (оски)

Повеќе
Д-р Јордан Делов Белагуша (1894-1965) Јордан Делов Белагуша (1894-1965)

Д-р Јордан Делов Белагуша

Повеќе
д-р Методија Тројачанец (1897-1981) Методија Тројачанец (1897-1981)

Методија Тројачанец

Повеќе
Фотографија од архивата на семејството Димкар Деца од фамилија…

НЕКОЛКУ ДЕТИНЦКИ ЗБОРОВИ

Повеќе
Прва светска војна: Орачи од Прилепско... Земјоделството во Прилеп и прилепско…

ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ВО ПРИЛЕП

Повеќе
1910: Музичари на народен собир во манастирот „Св. Архангел Михаил“ во Варош Музичка традиција

Музичка традиција…

Повеќе
1917: Пред воената болница 210 во Прилепските касарни Здравство

Здравството во Прилеп

Повеќе
Могилата... Паркот на револуцијата – Могила

Могилата на непобедените

Повеќе
1931: Калфенско писмо година на име Трајко Петровић. Занаети

Занает

Повеќе