Септември 1944: Проглас по повод капитулацијата на бугарија Втора светска војна

Втора светска војна

Повеќе
Фамилијата Ристевци од Прилеп, сликани околу 1950 година Ристевци

Ристевци

Повеќе
1931: Прилепска соколска музика под диригентство на капелникот Ѓорѓи Шабанче... Ѓорѓи Шабаноски – Даскалот

Ѓорѓи Шабаноски – Шабанче, Даскалот

Повеќе
Дваесеттите години од минатиот век... Внуците на поп Јован Попоски: Гога Тасески, Сотир Сотироски, Нада Тасеска, Блага Сотироска,Аначе Тасески,Христина Попоска, Иванка Тасеска, Васка и Цена Сотироски Поповци

Поповци…

Повеќе
Трајче Николоски Трајче Николоски

Трајче Николоски

Повеќе
Благоја Богески Благоја Богески

Благоја Богески

Повеќе
1917: Селски двор во прилепско... Рајата во Прилепско

ФОТОГАЛЕРИЈА: Рајата во Прилепско

Повеќе
ФК „Корзо“ ФК „Корзо“

ФК „Корзо“

Повеќе
ФК 11 Октомври - ФК Победа (Валандово), акција на Миле Конески и Стојан Филиповски, голман Момчило Грошев ФК „11 Октомври“, 1981-2011

ФК „11 Октомври“, 1981-2011

Повеќе