Круме Кепески како ученик во седми клас... Круме Кепески

Круме Кепески

Повеќе
1940: Посета на премиерот на Кралството Југославија, Драгиша Цветковиќ во Прилеп Драгиша Цветковиќ во Прилеп

Драгиша Цветковиќ во Прилеп…

Повеќе
Борис Николоски Борис Николоски

Борис Николоски

Повеќе
Верка Бектешоска (седи) со братучеди. Бектешовци

Бектешовци

Повеќе
Напевци... Напевци

Напевци

Повеќе
Гимназијата „Мирче Ацев“. Прилепската гимназија

Прилепската гимназија

Повеќе
Јануари 1960: Исечок од весникот „Нова Македонија“ Спортска хроника

Спортска хроника

Повеќе
1967: Поздравен говор на прилепчани пред офицерскиот дом Тито во Прилеп

Тито во Прилеп

Повеќе
Бранко Конески - Мажучанец Бранко Конески – Мажучанец

Бранко Конески – Мажучанец

Повеќе
„Од пред работилницата со рабата од Славе Здравев...“ Превоз на патници и стоки

Превоз на патници и стоки

Повеќе
Црквата „Свети Никола“ во село Крстец Црква „Свети Никола“, село Крстец

Црквата „Свети Никола“

Повеќе
385551_166 Воислав Спиркоски – Ганата

Воислав Спиркоски – Ганата

Повеќе
Мај, 1951: Долнени. Долнени

Долнени

Повеќе
Сателитска снимка од Чумово Чумово

Чумово

Повеќе
Примариус Д-р Христо Брашнаров Примариус Д-р Христо Брашнаров

Примариус Д-р Христо Брашнаров

Повеќе