Ице Степанулески... Ице Степанулески

Ице Степанулески

Повеќе
Орде Тутески... Орде Тутески

Орде Тутески

Повеќе
Илија Василески - Тиндилот Илија Василески – Тиндилот

Илија Василески – Тиндилот

Повеќе
Пред дуќанот на Момиро, најстарите тенекеџии во градот... Тенекеџиски еснаф

Тенекеџиски еснаф

Повеќе
Донче Црвенкоска Донче Црвенкоска

Донче Црвенкоска

Повеќе
Александар Ношпалоски - Цандар Александар Ношпалоски – Цандар

Александар Ношпалоски – Цандар

Повеќе
Лазо Колевски - Лавски... Илустрирал: академски сликар Иван Велков во 1972/73 година Лазо Колевски – Лавски

Лазо Филипов Колевски – Лавски

Повеќе
1940/50: Чевларски дуќан Чевларски еснаф

Чевларски еснаф

Повеќе
2010: ЖФК „Топ гол“ (Битола) - ЖФК „Победа“ 0:4 ЖФК Победа

Женски фудбалски клуб Победа

Повеќе
Иван Ѓурлаков... Иван Ѓурлуков

Иван Попталев Ѓурлуков

Повеќе
Џудо семинар во Феријално одморалиште - Претор Џудо

Џудо

Повеќе
Блаже Чалата со својата рамоника... Благоја Чалата

Благоја (Блаже) Чалата

Повеќе
Ученици од III одделениe од ОУ Кире Гаврилоски - Јане со учителот Атанас Петрески во посета на зоолошката градина Прилепската зоолошка градина

Прилепската зоолошка градина

Повеќе
Весела Крстеска - Луња... Весела Крстеска – Луња

Весела Димова Крстева

Повеќе
Благоја Јовчески - Шоната Благоја Јовчески – Шоната

Благоја Јовчески – Шоната

Повеќе