1917: „Духовенството при црквата Свето Благовещение, Прилеп“ Прилепско свештенство…

Прилепско свештенство…

Повеќе
Наставничкиот колегиум при ОУ „Блаже Конески“, учебна 2010/11 година ОУ „Блаже Конески“, учебна 2010/11 година

ОУ „Блаже Конески“, учебна 2010/11 година

Повеќе
1966: Прилепски графит... Прилепска типографија

ПРИЛЕПСКА ТИПОГРАФИЈА

Повеќе
5 мај 2011: Свеченост по повод реконструкцијата на СОУ „Орде Чопела“ Свеченост по повод реконструкцијата на СОУ „Орде Чопела“

5 мај 2011 година.

Повеќе
1920: Темјана Шавкулова со синовите Димитар и Никола во Солун. Шавкуловци

Семејството Шавкуловци води потекло

Повеќе
1978: Блага Петреска Кондратенко – „Охрид Порти Отвара“; ПГП РТБ Интервју со Блага Петреска: „Песната ја победи болката“

Интервју со Блага Петреска: „Песната ја победи болката“ во „Викенд“

Повеќе
1995: Благодарница доделена на ОУ „Јосип Броз Тито“ за учество на „Малиот Битолски Монмартр“ ОУ „Блаже Конески“ – Секции

ОУ „Блаже Конески“ – Секции

Повеќе
Ѓоре Напески Ѓоре Напески: „Телефонска кабина“

ТЕЛЕФОНСКА КАБИНА

Повеќе
Прва светска војна: Ридски желки (Testudo hermanni) собирани како храна од страна на германските војници Ридска желка (Testudo hermanni)

РИДСКА ЖЕЛКА (TESTUDO HERMANNI)

Повеќе
1926: Петар Поп-Антоски во Чешка како студент по винарство и земјоделство... Прилепска студентарија…

Студентски живот…

Повеќе
Благоја Ристески - Платнар Благоја Ристески – Платнар: Објавени трудови во „Стремеж“, 1982 година

Трудови од Благоја Ристески – Платнар

Повеќе
Скица на локалитет „Трештена Стена“ Локалитетот Трештена Стена – Манастир

ЛОКАЛИТЕТОТ ТРЕШТЕНА СТЕНА – СЕЛО МАНАСТИР
(истражувања во 2014 година)

Повеќе
Ангро манифактура „Зојчевић и Долговац“ - Прилеп Регистар на трговски фактури и белешки на Ангро „Зојчевић и Долговац“ 1927/39 година

Регистар на трговски фактури и белешки на Ангро манифактура „Зојчевић и Долговац“ 1927/39 година

Повеќе
Табла 1: Основа и пресек на Тумулот Локалитетот Таламбасица – Крушевица

 

ЛОКАЛИТЕТОТ ТАЛАМБАСИЦА – СЕЛО КРУШЕВИЦА

Повеќе
Тачко Локвенец - Член на УО на ФК „Победа“ Тачко Локвенец – Член на УО на ФК „Победа“

ТАЧКО ЛОКВЕНЕЦ

Повеќе