Благоја Ристески - Платнар Благоја Ристески – Платнар: „За Аристотел и вредните нешта“

Колумна: „За Аристотел и вредните нешта“

Повеќе
1982/83: Таблото од ЕТУЦ „Кузман Јосифоски – Питу“ ЕТУЦ „Кузман Јосифоски – Питу“

ЕТУЦ „Кузман Јосифоски – Питу“

Повеќе
Емануел Чучков... Емануел Чучков

Емануел (Емануил, Мане) Чучков

Повеќе
Благоја Ристески - Платнар Благоја Ристески – Платнар: „Џиш — момиче“

Колумна: „Џиш — момиче“

Повеќе
Станко Павлески Станко Павлески

Скулпторот Станко Павлески

Повеќе
Крсте Митрески - Господ Крсте Митрески – Господ

Крсте Митрески – Господ

Повеќе
Драган Секулиќ: „Пензија“, 1966 година Драган Секулиќ

Драган Секулиќ

Повеќе
Љупчо Илиевски Љупчо Илиевски

Љупчо Илиевски

Повеќе
Благоја Жежоски: „Дете со круша“, 1929 година Благоја Жежоски

Благоја Жежоски

Повеќе
Јон Пашата Иван Димов – Пашата

Иван Најдов Димов

Повеќе
Рилево Рилево

Рилево

Повеќе
1953: Женската ракометна екипа од Економското училиште. Ракометниот тим на средното економско училиште

Ракометниот тим на средното економско училиште

Повеќе
Илија Игњатоски - Игњато Илија Игњатоски – Игњато

Илија Игњатоски – Игњато

Повеќе
Пецо Димоски - Опинчарот Пецо Димоски – Опинчаро

Пецо Димоски – Опинчаро

Повеќе
Марио Падрони Марио Падрони

Марио Падрони

Повеќе