1971: Анот од Стевананџиовци запален во вежба на СВОЗ... Сите во одбрана и заштита (СВОЗ)

СВОЗ (Сите Во Одбрана и Заштита)

Повеќе
Прва светска војна: Бивол сликан во воена кланица... Домашен бивол (Bubalus bubalis)
 • Домашен бивол (Bubalus bubalis)
 • Повеќе
  Сотир Шнајдерот и сопругата Марија со калфите. Семејството Бошкоски

  Семејството на Сотир Бошкоски – Шнајдерот

  Повеќе
  Димче Аџимитрески... Димче Аџимитрески

  Димче Аџимитрески

  Повеќе
  1984: Карикатура од Орде Стамболџиоски Орде Стамболџиоски

  Карикатурите на Орде Стамболџиоски….

  Повеќе
  2011: Asphodeline lutea (Базерка, Базер) Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

  Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

  Повеќе
  1977: Членовите на моделарската секција при Аеро клуб „Прилеп“ Воздухопловно и ракетно моделарство

  Воздухопловно и ракетно моделарство

  Повеќе
  2009: Монашка населба од крај на IX век до последните децении на XV век Монашка населба – „Свето Преображение”, Зрзе

  Културниот комплекс „Свето Преображение”

  Повеќе
  КУД „Весели Пензионери“ КУД „Весели Пензионери“

  КУД „Весели Пензионери“

  Повеќе
  Прилепски чупи - шнајдерки... Терзискиот еснаф

  Терзискиот еснаф во Прилеп

  Повеќе
  1991: КУД „Моминок“ сликани со колеги од другите балкански земји во Ешме (Турција) КУД „Моминок“

  КУД „Моминок”

  Повеќе
  Александра Ацеска Александра Ацеска

  Александра Ацеска

  Повеќе
  1928: „За успомен... Посластичара код Јована Биџовића“ Алваџиско – посластичарски еснаф

  Ориенталната чаршија и град

  Повеќе
  Софија Никоска Софија Никоска

  Виолинистката Софија Никоска

  Повеќе
  1911: Драгутин Јовановиќ - Луне како четник Драгутин Јовановиќ – Луне

  Драгутин Јовановиќ – Луне

  Повеќе