Грбот на ВМОРО. Харалампија Попов

Харалампија Попов

Повеќе
Надгробниот крст од аџи Христо Логотет. Аџи Христо Логотет

Аџи Христо Логотет

Повеќе
2 јули 1887: Препис од молба потпишана од граѓани од Прилеп, на чело со свештениците Алекса, Јован (Јон), и Спасе Игуменов Отец Спасе Игуменов

Отец Спасе Игуменов

Повеќе
Прим. д-р. Трајче Бошкоски. Прим. д-р. Трајче Бошкоски

Прим. д-р. Трајче Бошкоски

Повеќе
Печатот на  Врховниот македонско-одрински комитет. Харалампија Грашев

Харалампија Илиев Грашев

Повеќе
Втора генерација шумарски инжинери, меѓу кои е и Тома Захариев. Тома Захариев

Тома Христов Захариев

Повеќе
Црква „Свети Наум Охридски“ (во изградба) Црква „Свети Наум Охридски“ (во изградба)

Црквата „Свети Наум Охридски“ (во изградба)

Повеќе
Црква „Свети Пантелејмон“ во дворот на Градската болница. Црква „Свети Пантелејмон“

Црквата „Свети Пантелејмон“

Повеќе
Црква „Свети Константин и Елена“, типска населба. Црква „Свети Константин и Елена“

Црквата „Свети Константин и Елена“

Повеќе
Втора генерација шумарски инженери, меѓу кои е и Тодор Димитров. Тодор Димитров

Тодор Димитров

Повеќе
Грбот на ВМОРО Тодор Попадамов

Тодор Николов Попадамов

Повеќе
Грбот на ВМОРО Тоде Спасев

Тоде Иванов Спасев

Повеќе
Тито Беличанец Тито Беличанец

Тито Беличанец

Повеќе
Грбот на ВМОРО. Тале Мирчев

Тале Мирчев

Повеќе
Грбот на ВМОРО. Тале Горанов

Тале Горанов

Повеќе