Грбот на ВМОРО

Атанас Џамов

Атанас Џамов е македонски револуционер, деец на Внатрешната македонско-одринска револуционерна организација.

Атанас Џамов е роден во прилепското село Прилепец, тогаш в Османлиската империја. Се приклучил кон ВМОРО. По окупацијата на Вардарска Македония од Србија, од пролетта 1914 година, па до 1915 година, бил војвода во Мариово, Прилепско.

Нема Коментари

Коментирај