Александра Ацеска

Александра Ацеска

Александра Ацеска е родена на 30 мај 1994 година во Прилеп. Основното и средното образование го завршува во родниот град а понатамошното образование го продолжува на Ликовната академија при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје. Активно започнува да црта и слика од 2011 година. Своите дела ги изработува во ликовната техника акварел и рапитограф, со моливи во боја и лавиран туш.
Член на ДЛУП од 2012 година.

Нема Коментари

Коментирај