Александар Заткоски - Затко

Александар Заткоски – Затко

Александар Заткоски – Затко е роден во Кривогаштани во 1939 година.

Се занимавал со фотографија и бил долгогодишен новинар во Студентски збор, Нова Македонија и Вечер. Добитник е на бројни признанија и награди.

Починал во 2002 година.

Нема Коментари

Коментирај