Црква „Воскресение Христово“, село Алинци.

Црква „Воскресение Христово“, село Алинци

Црква „Воскресение Христово“, село Алинци

Црквата „Воскресение Христово“ во селото Алинци е осветена на 1 јуни 1975 година. Чинот на осветувањето го изврши Митрополитот Американско-канадски-австралиски Кирил, како заменик на Митрополитот Преспанско-битолски Климент.

Нема Коментари

Коментирај