Фурната од Шаторовци.

Фурнаџиски еснаф

Фурнаџиски еснаф

Прилепските фурнаџии, покрај тоа што изработувале готови производи за пазарот, вршеле и услуги од типот печење леб, месо и друго, што ги подготвувале самите домаќинства. Потрошувачката на симит, погача и други печива и денес е голема низ Прилеп и прилепската чаршија.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc