1917: Амутчиски дуќан во Прилеп...

Амутчии

Амутчии

Амутчиите се занаетчии кои го произведувале делот од коњската запрежна опрема, кој се ставал на вратот на коњот.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc