Сотир Николоски

Сотир Николоски

Сотир Николоски е роден 1951 година во Скопје.

Завршил Средно уметничко училиште, насока вајарство. Автор е на многу дела од мермер. Неговото дело „Свети Климент Охридски“ се наоѓа во Универзитетската библиотека во Скопје. Има остварено бројни самостојни изложби.

Добитник е на повеќе први награди на меѓународни изложби.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc