Петар Георгиевски

Петар Георгиевски

Петар Георгиевски е роден во 1915 година во Прилеп, а починал во 1984 година во Скопје. Студирал на Правниот факултет во Белград, со генерацијата на Кузман Јосифоски-Питу и Борко Лазески. По ослободувањето работел како службеник во Собранието на град Скопје.

Изработил голем број на пејсажи во акварел.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc