Орде Макески

Орде Макески

Орде Макески, вајар

Роден е во 1947 година во Прилеп. Завршил Средно уметничко училиште во Скопје, отсек вајарство. Изработувал скулптури во дрво, мермер и бронза.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc